8 Haziran 2015 Pazartesi

KATRANI KAYNATSAM OLUR MU ŞEKER ?


HDP nin oyları içinde bir kısım sol oy varsa da; ağırlıklı olarak AKP'nin oyları HDP ye geçmiştir.Daha önce de yazdım.AKP den kurtuluş olarak yorumlanan HDP başarısı,tam olarak : 13 yıldır çözüm süreci beklentisi ile AKP ye destek veren kürt oylarıdır.
Zira bazı illerde oy kaybı yaşasa da CHP oyları sabit,MHP desen oy arttırmış 30 milletvekili ilave etmiş.Hesap ortada... 
HDP ,AKP desteğine amade ettiği oylarını geri alarak,aslında AKP ye aba üstünden sopa göstermiştir.
Şimdi AKP nin oy kaybını CHP ya da başkalarına yüklemeye çalışan AKP liler. Beyninizi kullanın yan etkisi yok....
Siz Allah ile aldatıldınız ve aldatılmaktasınız.13 yıldır,HDP desteği ile iktidardaydınız...
Kısacası 13 yıldır çektiğimiz her türlü zulmü yine HDP ye borçluyuz.Filler tepişti,çimenler ezildi.
HDP seçim sonrası yaptığı açıklamada emanet oyların farkındayız dedi.İşte o emanet oylar da,Demirtaş'ın espirilerinden ve demokratik söylemlerinden umutlanan gençlere aittir.Zira askere gidecek olanlar ya da arkadaşlarını gönderecek olanlar onlar,ölmek istemiyorlar.
Unutmayın Türk gençliği apolitik ve dünya vatandaşlığına inanıyor.Türk-kürt ayırımından,faşizmden hoşlanmıyor.Eyalet sistemi vs umurlarında değil,çiçek çocuk olarak yaşamak istiyor.
İsteklerinde haksız değiller,dinazorlardan bıktılar.Hangimiz bıkmadık,iktidarsız dinazorlardan?
Gençler,umutlarınız umutlarımdır.Demirtaş'ın espri anlayışından çok memnunum,gerçekten zeka işidir espri.Keşke tüm siyasiler,hayata biraz esprili yaklaşabilseler.
Ancak maalesef ki,yaşınız ve yaşadıklarınız ,gerçekleri bilmeye görmeye yetmiyor. Keşke inandığınız,ya da umduğunuz gibi demokratik söylemler gerçek olsa.Ama Demirtaş daha ilk konuşmasına "Sayın Öcalan" lafını yapıştırdı.
Açın gözünüzü ve beyninizi kullanın,yan etkisi yok.Katranı kaynatsam olur mu şeker,cinsine s......tığım cinsine çeker !!! /Canan AKTAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder