3 Nisan 2015 Cuma

Vay arkadaş,neymiş bu avukatlık!!!

Vay arkadaş,neymiş bu avukatlık!!!
Herkesin bir fikri varmış,daha da kötüsü bir hırsı-çekememezliği... Ama gerçekten de öyle değil midir? Bakın çevrenize ...Birçok insandan duymuşumdur : avukat olmak istiyordum kazanamadım.Bu dürüst olarak içindekini söyleyenler...Bir de züğürt tesellileri var:kazandım babam göndermedi ( hangi baba hukuk fakültesine hayır diyorsa artık),kazandım ama harcını yatıramadık(sanki laboratuvar var da harcı yüksekmiş gibi,ya da çalışıp ödenemezmiş gibi).... Ha bir de gün teyzeleri var,hayatları ordan oraya pasta tarifi kovalamak-dedikodu yapmak.Ayyy benim kızım-torunum ÇOK KONUŞUYOR avukat olacak .Hanım teyze çok konuşmakla avukat olunmuyor,BOŞ konuşma...
İşin doğrusu şudur ki,en zor edinilen mesleklerden biridir.Geceler boyu kafanız kalınlığında kitaplarla boğuşursunuz.Sınav çıkışında 100 lük yaptım dersiniz de,20 yi zor alırsınız.Benim kızım lise bitene kadar burslu okudu,il birincilikleri olan bir çocuktur.Ancak Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden hala paçayı sıyıramadı.Bir yıl uzadı,gerisini hala kestiremiyoruz.
Okulu bir şekilde sürüne sürüne bitirirsiniz.Bu kez de staj vardır.Üstelik " okul bitirmekle de avukat olunmaz "...Okul sadece ön şarttır tüm zorluğuna rağmen.Asıl ondan sonra kıvranmaya başlarsınız,avukat olabilmek için.
Çalışma hayatını hiç anlatmayacağım bile...Sadece ve sadece avukatlık yapanlar bilir.Anlamanızı beklemiyorum,mümkün değil.
Sizin gözünüzde" iki satır yazıyor,cukkayı kapıyor " modundayız ne de olsa....Güzel kardeşim,sen yaz sen kap.Yiyorsa bu mücadelede olmak,buyur,sana da yer var.
Akşamın bir saati siz evinizde yada rakı masasında coşarken,sevdiklerinizle dertleşirken davanızdan bahsedersiniz.Hiç saate bakmadan,göbeğinizi kaşıyarak çeviriverirsiniz numaramızı.Yiyorsa açma...Ulan bizim avukata da ulaşılamıyor,tutuklansak haberi olmayacak....Hayırdır hepiniz tutuklanma riskinde misiniz?Bizim ailemiz,özel hayatımız yok mu? 7 X24 emrimnize amade miyiz?
Ya da gün ortası aradığınızda açmamışsak telefonu; ya ne zaman arasam yok,ulaşamıyorum,ofisine de gittim yok.Kardeşim boş oturmuyoruz.Size göre öğle saati ya da 17:00 den sonra adliye yada duruşma yok.Biz ise gece yarısı 23:00 lerde hala adliyelerde duruşmalardayız.Ofisi arayıp da randevu talep etmek çok mu zor ?
Sizin bir davanız var,bizim yüzlerce....Sizin bir avukatınız var,bizim yüzlerce müvekkilimiz...
Davayı kaybedersek,sizin suçunuz yoktur,avukat kötüdür.Kazanırsak,zaten bir numara yoktu davada siz haklıydınız ,değil mi?
Hakimlik savcılıktan emekli olup; kürsünün altına yanımıza inen meslektaşlarımız bile,ancak ve ancak o zaman anlar neyle mücadele ettiğimizismile ifade simgesi
Hülasa zordur avukat olmak,avukat kalmak,insan kalmak....
Şimdi de adliye girişinde aranmamak gibi bir tribimiz var sizin gözünüzde...Bakın sevgili kardeşlerim bizim derdimiz aranıp-aranmamak değil.Sizlerin işlerinize yetişebilmek.Evet havalimanlarında hepimiz herkes aranır.Uçuştan en az 2 saat önce gideriz o nedenle de havalimanına.Ama duruşmalara 2 saat önce gitme şansımız olmayabiliyor.İstanbul'dayız.Adliyenin biri Büyükçekmece' de diğeri Kartal'da... Aynı gün 1 er saat arayla Bakırköy ve Çağlayan'a yetişmemiz gerekebiliyor.
Elbette güvenlik muafiyeti olmamalı.Aynı adliyede bir hakim,silahla bir katibeyi rehin almadı mı? Aynı adliyede bir genç,annesini silahla öldürmedi mi?O adliyeye sadece avukatlar girmiyor.Hakim,savcı,katipler,kantin çalışanları,kantine mal getirenler, evrak ve kargo taşıyıcılar,kitapçılar,banka memurları...vs vs O adliyede biz hergün kelle koltukta çalışıyoruz.Davalarımız dolayısı ile taciz ve saldırılara uğruyoruz.Elbette güvenlik önemli...Bu güvenlik zaafiyetini kapatmaya,avukat cübbesi yetmez.
Ama hep insan unsuru var.Mesleği ne olursa olsun sempatizan,ya da yandaş olabiliyor insanlar.O nedenle herkes ama herkes aranmalı...Avukat sempatizan olur da,hakim mi olmaz ?
Burada yapılmaya çalışılan şey,baroları rencide etmek,ele geçirmek.Balyoz, Ali İsmail Korkmaz vs davalarda,gezi olaylarındaki soruşturmalarda eşlerinizi, çocuklarınızı savunanlar bizlerdik.Bozuk düzene karşı,yanınızda sadece biz yer aldık.
Sayın savcımız bizim meslektaşımızdı,bizler omuz omuza çalışıyoruz. O nedenle şimdi biz de diğer hakimlik savcılık yapan meslektaşlarımızdan destek bekliyoruz. AVUKAT-HAKİM-SAVCI ....Biz biriz,hukuk savaşçılarıyız,aynı taraftayız....
Lütfen hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığı için elele verelim.Sizler kendi rızanızla "güvenlik muafiyetini " reddedin.Hep beraber güvenlik taramasından geçelim.Ama işlerimizi,davalarımızı aksatmayacak önlemler alınsın,uzun kuyruklar oluşmasın. Sizler karar mercilerinde görev yapıyorsunuz.Buyrun çözüm bulalım.Örnek:orta kapının tamamı avukat,hakim,savcılara ait olsun;seri bir şekilde girip ekmeğimizin peşine koşalım.
Yoksa adliyeye hayatında girmemiş,ya da bir kez tanık olarak girmiş adliye koşullarından bihaber ama çok konuşan kuru kalabalık; derdimizin sadece aranmamak olduğunu düşünmeye devam edecek.Oysa bizim derdimiz EŞİTLİK ve ADALET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder